>Tordenskioldsforedrag - Troels Kløvedal<

Troels Kløvedal og Tordenskioldsdagene har netop indgået i samarbejde om Flådens jubilæum i 2010.

Tirsdag aften blev der holdt møde mellem de to parter på Havnen.

Parterne har fælles interesser, nemlig flådens historie og det at kunne skabe fabelagtige billeder af imponerende sejlskibe på havet.

Næste år bliver flådens historie beskrevet af Troels Kløvedal i seks TV-dokumentar udsendelser på DR 1.

Og et mere tidsafgrænset kapitel - perioden med Tordenskiold, bliver beskrevet af Tordenskioldsdage.

Og det er lige her interesserne smelter sammen, siger formanden fra Byfonden.

Potentielt vil en del billeder til Kløvedal-dokumentaren blive optaget i byen under Tordenskioldsdage 2009, når Ostindiefararen kommer til byen.

Det, der især giver parterne blod på tanden i forhold til et samarbejde, er de havscener der skal udspille sig under Ostindiefararen Götheborgs indsejling gennem Aalbæk Bugt fra Arendal i Norge til Frederikshavn.

- Vi er selvfølgelig meget glade for at vi har fundet en allieret i kampen for at opnå enestående billeder til vores store jubilæumsspil i 2010, siger formanden.

- Troels Kløvedal er jo ikke hvem som helst og jeg er sikker på at fredag aften den 26. juni under Tordenskioldsdage - hvor vi skal i krig mod svensken igen, bliver en aften som denne fortællende sømand, ikke kommer til at ryste af sig som en tilfældig gusten morgen på Atlanten, siger Byfonddirektøren.

På mødet kiggede man blandt andet levende billeder fra Fonden Tordenskiolds arkiv igennem, og Troels Kløvedal var meget imponeret over hele projektet.

- Så vi ser frem til et interessant samarbejde som måske også kan indeholde fælles interesser i selv jubilæumsåret 2010, understreger han.